5 найкращих додатків для тренування твого мозку





Image by StartupStockPhotos from Pixabay 

Чи знали ви, що пересічний офісний працівник відволікається на роботі кожні 11 хвилин, а його мозок потребує в середньому 25 хвилин, щоби переналаштуватися на роботу?

Сьогодні у День знань ми хотіли б нагадати всім, як важливо завжди тренувати свій мозок, пам'ять, увагу та концентрацію у будь-якому віці! А всім тим, хто ще навчається, побажати вдалого навчального року та відмінних здобутків!

Ми підібрали топ-5 спеціальних додатків, рекомендованих виданнями Forbes, HuffPost та the Guardian.

1. Lumosity

Схвалені вченими-нейрологами, ігри Lumosity допомагають покращувати пам’ять, увагу та інші розумові навички через персоналізовані тренувальні програми. Використовуючи принципи нейропластичності - здатності мозку до реорганізації на основі досвіду - ігри було створено для посилення різних аспектів пізнання. Harvard Business Review рекомендують Lumosity як чудовий інструмент для тренування мозку.

2. Peak

Peak є одним із найбільш продуманих додатків для тренування мозку, з ретельно підібраною колекцією міні-ігор, що охоплюють  пам'ять, мову, розумову спритність увагу. Всього додаток налічує  більше 30 ігор з достатньою різноманітністю, аби щоденні заняття не стали рутиною.





Напевно, це одна з найвідоміших практик для концентрації уваги та продуктивності. Ця техніка передбачає розмежування роботи на 25 хвилин (1 “помодорос”), після кожного “помодоросу” додаток сигналізує, що треба робити 5-хвилинні перерви з повним відстороненням від справ. Найкраще у цей час зайнятися фізичною активністю. А вже після четвертого “помодоросу” йде перерва 15-30 хвилин. Цей метод допомагає не лише концентрації, але й самодисципліні та організації часу.

4. Eidetic

Додаток використовує техніку для запам’ятовування будь-чого: від номеру телефону до фактичного матеріалу. Eidetic працює за нетиповою методологією запам’ятовування та має функцію сповіщення про необхідність повторних тренувань для довгострокової пам’яті.

5. CogniFit

Ще один додаток, розроблений вченими, який включає вправи та ігри для покращення пам’яті й концентрації. Користувачі можуть відслідковувати свій прогрес, влаштовувати челенджі з друзями, а також отримувати персоналізовані адаптовані рекомендації. Розробники переконані, що для досягнення результату необхідно тренуватися хоча б 20 хвилин 2-3 рази на тиждень.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Що таке БДСМ та які практики до нього відносять

Як розійтись з дівчиною

Як зашити шкіряні (кожані) речі. Як полагодити вироби з шкіри (кожі).

На які українські бренди варто звернути увагу

Цікаві факти про джинси.

Найприємніші чоловічі аромати | The Most Attractive Men's Fragrances

П’ять етапів ранкового пробудження (для тих, хто постійно ставить будильник на повтор)