Як знизити ризики інвестування?

Як знизити ризики інвестування? risks of investments


 Однією з основних і найефективніших стратегій зниження ризиків в інвестуванні є диверсифікація. Отже, рекомендую вам дотримуватися кількох базових порад, які допоможуть зберегти ваші гроші.

Перш за все, тримайте свої заощадження в різних фінансових інструментах, таких як готівка, акції, облігації, пайові та біржові інвестиційні фонди тощо. Шукайте активи, у яких не повторюється історія зміни ціни, щоб забезпечити стабільність вашого портфеля і зменшити ймовірність збитків.

Другий крок - зберігайте різноманітність усередині конкретних інструментів. Купуйте цінні папери з різних секторів, галузей і регіонів з різною ринковою капіталізацією. Рекомендується змішувати й інші показники, такі як зростання доходу, розмір прибутку і вартість самого активу. Якщо ви інвестуєте в облігації, купуйте папери з різними термінами погашення та у компаніях з різною кредитною історією.

Для зниження ризику також слід додавати до свого портфеля цінні папери з різним рівнем передбачуваної успішності. Не обмежуйтеся лише великими компаніями або активами з безризиковою нормою дохідності. Інвестиції з різним рівнем прибутку дають можливість розраховувати на значний дохід без страху великих втрат, оскільки прибуток з одних інвестицій допоможе перекрити збитки з інших.

Майте також на увазі, що диверсифікацією портфеля треба займатися постійно. Досвідчені інвестори регулярно перевіряють свої інвестиції, щоб переконатися, що поточне положення відповідає їхній фінансовій стратегії. Знайшовши правильний баланс між небезпекою і дохідністю, вони можуть досягти своїх цілей з максимальним комфортом.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як розійтись з дівчиною

Найприємніші чоловічі аромати | The Most Attractive Men's Fragrances

На які українські бренди варто звернути увагу

Що таке БДСМ та які практики до нього відносять

П’ять етапів ранкового пробудження (для тих, хто постійно ставить будильник на повтор)

Що купувати на розпродажах? | What to buy on sales?