СИНДРОМ АДЕЛІ: ЩО ЦЕ ТАКЕ І ЯК З НИМ БОРОТИСЯ | Adele syndrome





Вчені давно довели, що в одному списку з відомими залежностями є й так звана «любовна залежність». Невзаємне кохання, яке переходить межі контрольованого почуття, інакше називають синдромом Аделі.
Під цією красивою назвою ховається важка та болісна душевна хвороба – це нерозділене кохання, залежність, дуже схожа на наркотичну. Найчастіше до цієї хвороби схильні жінки. А от чоловікам потрібно з цим справлятися. І найкраще знайти правильні слова та дії, щоб пояснити безнадійно закоханій дамі, чому їй варто зробити зусилля і спробувати розлюбити.
Синдром Аделі
Цю історію кохання довжиною в життя можна переказати кількома реченнями. Хворобу назвали ім’ям її першої відомої жертви – Аделі Гюго, дочки знаменитого французького письменника, яка згорала від шаленого кохання до цинічного англійського офіцера Альберта Пінсона.
Бідолашна переслідувала його все життя. Вона влаштовувала йому сцени в громадських місцях. «Купувала» зустрічі з ним, оплачуючи його картярські борги. Знаючи його пристрасть до жіночої статі, сама наймала йому повій, бо тільки до них і не ревнувала. Життя своє Адель закінчила в божевільні у віці 85 років, померши з ім'ям Альберта на вустах.




Кажуть, що в історії траплялися випадки, коли хвороба торкалася і чоловіків, але з ними легше. По-перше, вони рідше зациклюються на одній жінці, по-друге, суспільство спокійно реагує на залицяння чоловіків, незалежно від того, чи відповідає дама його серця взаємністю.
Коли любов стає руйнівною
Невзаємне кохання може трапитися у житті будь-кого. Іноді воно дарує просто приємні почуття до іншої людини, але зазвичай така любов – це страждання. Адже природно, що з коханою людиною хочеться бути поруч. А коли це унеможливлює відсутність взаємних почуттів, доводиться опановувати себе і знищувати таку любов. Але коли жінка перестає контролювати себе і свої почуття до чоловіка, який не може відповісти їй взаємністю, – це може перерости у серйозну проблему. До того ж – для обох. Спершу чоловік вважатиме, що нічого не винен цій божевільно закоханій жінці, але від його поведінки залежить не лише її любов, а їхній спокій та нормальне життя.
Помітити божевільну любов можна легко. Вона може перерости у переслідування, нав’язування без права голосу і вибору. Спочатку це може лестити. Адже будь-кому приємно, що його люблять. Проте, коли вам стане некомфортно – боротися може бути вже запізно, тому тут важливо розпізнати цю любовну залежність і вчасно на неї зреагувати. Причому важливо зреагувати правильно. Адже закохана жінка готова на все і може перейти межу здорового глузду.




Як змусити розлюбити?
Як би вам, чоловіки, не обридло нав’язливе кохання жінки, яка вам непотрібна, залишайтеся при цьому мужчиною. Не принижуйте цю жінку, не відповідайте їй сценою невдоволення на її сцену ревнощів. Звичайно, у вас в голові може не вкладатися, яке вона має право ревнувати, чому вона взагалі зазіхаєає на вас, але для неї ви – її коханий, вона хоче бути з вами і прагне привернути вашу увагу.
Будь-які сварки, приниження, образи не дадуть такого результату, як вам би хотілося. Адже вона вас кохає і ладна пробачити будь-що. На її ж переконання, ви рано чи пізно прийдете до неї. Тому діяти потрібно обережно і виховано.
Обмежте зустрічі. Будь-які. Намагайтеся уникати цієї жінки. Сьогодні не часи Аделі, зараз є купа соцмереж, з якими їй і так буде складніше відвикнути від вас, адже те, що ви не бачитиметеся в реальності можна перекрити «зустрічами у соцмережах». Але без повноцінного спілкування навряд чи це виявиться коханням на все життя. Без відповіді, люблячи, грубо кажучи, вигадану персону, складно прогтягнути надто довго.
Не давайте жодного шансу і жодних надій. Якщо ви самі впевнені у тому, що нічого не вийде, що не зможете покохати цю жінку або хоча б спробувати це зробити. Якщо вам просто цього не хочеться – не давайте їй жодного шансу думати, що може бути інакше. Часом буває так, що чоловік вважатиме, що можлива дружба, можливо, жінці буде краще, якщо він буде поряд, але у якості друга, проте це все помилково. Вона, осліплена цією любов’є, не хоче нічого іншого від вас, окрім стосунків. З такого дружби не вийде і краще це припинити чим скоріше.
Реагуйте на все рішуче і без жалю. Не варто думати, що, пошкодувавши цю жінку і дозволивши їй бачити вас, брати якусь участь у вашому житті, ви робите краще, бо вам її шкода. Таким чином ви лише посилите її впевненість у тому, що вона усе робить правильно, і з часом ви якщо і не приповзете, клянучись у любові, то просто визнаєте, що кращої за неї для вас немає. А вам же потрібен протилежний результат. Тому рубайте під корінь.




Нічого не обіцяйте жінці з синдромом Аделі. Маю на увазі – не обіцяйте почуттів, дружби, вічної підтримки чи навіть приятелювання. Вона тільки цього й чекає, вона вхопиться за будь-яку вашу «слабинку» і маніпулюватиме нею.
Живіть власним життям, що б вам не говорила залежна від вас жінка. Вам може бути її шкода, вона може почати вас відверто дратувати – поясніть їй усе як є. Не уникайте цієї розмови, адже вона повинна принаймні почути від вас, що бути разом не вийде. Але продовжуйте своє життя. Ніхто нікому нічого не винен.
Зрештою, якщо дамочка стає надто нав’язливою, спробуйте залучити до справи спеціалістів – психотерапевтів, психологів. Тому що невзаємне кохання – це залежність, і першочергово страждає від неї жінка із синдромом Аделі. От донька відомого письменника потрапила наприкінці життя до психлікарні, а у наш час цього можна уникнути, вчасно звернувшись за допомогою. Навряд чи жінка сама визнає, що в неї не кохання, а хвороба, проте важливо не проґавити момент. Психологи допоможуть вирішити проблему раніше, аніж вийшло в Аделі.
Головне - самі для себе усвідомте, що вам не потрібна ані ця жінка, ані її почуття. Не тіште себе тим, що це круто чи занадто приємно, щоб «відшити» її. Від цього можете постраждати і ви самі.
Дар’я Бура
Матеріал журналу  "Егоїст" https://www.facebook.com/egoist.lviv 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як розійтись з дівчиною

Що таке БДСМ та які практики до нього відносять

П’ять етапів ранкового пробудження (для тих, хто постійно ставить будильник на повтор)

На які українські бренди варто звернути увагу

Найприємніші чоловічі аромати | The Most Attractive Men's Fragrances

Цікаві факти про джинси.