Як розпізнати фінансову піраміду

4 відмінні особливості фінансових пірамід





З розвитком суспільства і відповідно технологій організатори фінансових пірамід не стоять на місці, а рухаються в ногу з часом і активно використовують накопичений досвід. Розглянемо відмінності, які дозволять відрізнити фінансову піраміду від нормального проекту.

1. Пропозиція прибутковості по вкладах що в два або більше разів перевищує середню ставку по депозитах. Якщо на сьогодні в країні середня депозитна ставка «крутиться» в районі 15% річних, то пропозиція понад 30% річних вже виглядає як пірамідна. 

2.Відсутність ліцензій, дозволів, при цьому безліч «нагород» і «грамот» від різноманітних рейтингів і виставок. Другим фактом є відсутність договору, тобто, віддаючи гроші ви не підписуєте договір взагалі або ж у договорі не йдеться про конкретні суми грошей, відсотки та строки виплати.





3. Красиві і дуже гучні гасла типу – «100% повернення коштів», «100% гарантій» і так далі, при цьому найчастіше апелюють до фактів участі в піраміді відомих або популярних людей.

4. Спроби впливу через «втягування» в процес зростання піраміди, тобто проведення семінарів, розіграш цінних призів, спільні походи і так далі. Власне дана технологія повністю взята з MLM бізнесу і являє собою форму «зомбування» (це не жарт, а науковий факт), але якщо в МLМ торгівлі сама структура бізнесу інша, то у фінансовому секторі її використовують виключно у фінансових пірамідах.

5. Вкладників не інформують про можливі ризики. Найважливішою частиною презентації є інформування людини про те, що все залежить тільки від неї. Людині пропонується запрошувати чим більшу кількість людей, для більшої "успішності"

Будьте обережними вирішуючи куди вкласти свої гроші.




Коментарі

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Що таке БДСМ та які практики до нього відносять

Як розійтись з дівчиною

Як зашити шкіряні (кожані) речі. Як полагодити вироби з шкіри (кожі).

Цікаві факти про джинси.

На які українські бренди варто звернути увагу

Найприємніші чоловічі аромати | The Most Attractive Men's Fragrances

П’ять етапів ранкового пробудження (для тих, хто постійно ставить будильник на повтор)