Як знизити ризики інвестування?

Як знизити ризики інвестування? risks of investments


 Однією з основних і найефективніших стратегій зниження ризиків в інвестуванні є диверсифікація. Отже, рекомендую вам дотримуватися кількох базових порад, які допоможуть зберегти ваші гроші.

Перш за все, тримайте свої заощадження в різних фінансових інструментах, таких як готівка, акції, облігації, пайові та біржові інвестиційні фонди тощо. Шукайте активи, у яких не повторюється історія зміни ціни, щоб забезпечити стабільність вашого портфеля і зменшити ймовірність збитків.

Другий крок - зберігайте різноманітність усередині конкретних інструментів. Купуйте цінні папери з різних секторів, галузей і регіонів з різною ринковою капіталізацією. Рекомендується змішувати й інші показники, такі як зростання доходу, розмір прибутку і вартість самого активу. Якщо ви інвестуєте в облігації, купуйте папери з різними термінами погашення та у компаніях з різною кредитною історією.

Для зниження ризику також слід додавати до свого портфеля цінні папери з різним рівнем передбачуваної успішності. Не обмежуйтеся лише великими компаніями або активами з безризиковою нормою дохідності. Інвестиції з різним рівнем прибутку дають можливість розраховувати на значний дохід без страху великих втрат, оскільки прибуток з одних інвестицій допоможе перекрити збитки з інших.

Майте також на увазі, що диверсифікацією портфеля треба займатися постійно. Досвідчені інвестори регулярно перевіряють свої інвестиції, щоб переконатися, що поточне положення відповідає їхній фінансовій стратегії. Знайшовши правильний баланс між небезпекою і дохідністю, вони можуть досягти своїх цілей з максимальним комфортом.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Що таке БДСМ та які практики до нього відносять

Як розійтись з дівчиною

Цікаві факти про джинси.

Як зашити шкіряні (кожані) речі. Як полагодити вироби з шкіри (кожі).

На які українські бренди варто звернути увагу

Найприємніші чоловічі аромати | The Most Attractive Men's Fragrances

П’ять етапів ранкового пробудження (для тих, хто постійно ставить будильник на повтор)