13 психологічних трюків, які спростять вам життя






-Ми всі влаштовані приблизно однаково, хоча і відчуваємо себе унікальними. Так, особистість людини неповторна, але психологія постійно виявляє нові правила, які однаково ефективно працюють.

- Щоб дізнатися, чи подобаєтеся ви людині, виберіть одне слово і кожен раз, коли співрозмовник буде вимовляти його або синонімічні вирази, кивайте і посміхайтеся. Якщо ви йому симпатичні, то незабаром помітите, що людина вживає це слово постійно.


- Якщо хочете, щоб вас сприйняли серйозно, скажіть, що так говорив ваш батько. Люди схильні несвідомо вірити батьківським радам.





- Стати чемпіоном гри «Камінь, ножиці, папір», можна задавши опонентові будь-яке питання прямо перед початком гри. У більшості випадків розгублені гравці викидають саме «ножиці».


- Якщо хочете, щоб ваш співрозмовник погодився з вами, не забудьте кивнути, коли ставите питання. Кивок сприймається як знак того, що все, що ви говорите, - чиста правда. Крім того, слідуючи законам соціальної поведінки, люди схильні кивати у відповідь.


- Ви коли-небудь мріяли про безлюдне метро в 8 ранку? У місцях великого скупчення людей дивіться у напрямку вашого руху. Ви будете здивовані тому, як легко натовп розступається перед вами. Секрет простий: в переповнених місцях люди дивляться в очі інших пішоходів, щоб зрозуміти, куди ті направляються, і не зіткнутися з ними.




- Якщо у вас в голові застрягла пісня, яку ви б з радістю забули, згадайте закінчення пісні. Згідно з ефектом Зейгарник, наш мозок краще запам'ятовує незавершені речі. Тому, якщо ви подумаєте про кінець пісні, вона зникне сама.

- Хочете, щоб ваші діти їли броколі? Замість того щоб запитувати, чи хочуть вони їх, запитаєте, скільки штук їм покласти: 5 або 2. Таким чином, ви вже вибрали броколі за них, але діти відчувають, що вони прийняли рішення самі. Ви можете використовувати цей трюк за аналогією в інших ситуаціях.


- Якщо вам здається, що за вами стежать, просто позіхніть і погляньте на людей навколо. Оскільки позіхання заразливе, ви гарантовано дізнаєтеся, хто за вами спостерігає.


- Знайомий допоможе вам донести будь-яку річ, наприклад, коробку, якщо, передаючи її, ви будете продовжувати розмову. Більшість людей не помітять підступу і візьмуть коробку. Однак слід бути обережним з уважними людьми - вони можуть зніяковіти.





- Якщо вам належить рукостискання, переконайтеся, що ваші руки добре зігріті. Теплі руки асоціюються у людей з дружелюбністю і привітністю, в той час як дотик до холодної руки може викликати відторгнення і неприязнь.


- Перефразуйте те, що сказав ваш співрозмовник, і повторіть це. Він зрозуміє, що його дійсно слухають, а головне, розуміють. Тільки не переборщіть.


- Якщо хочете, щоб вам допомогли, почніть своє прохання зі слів «Мені потрібна твоя допомога ...». Людям не подобається відчувати почуття провини, тому вам не зможуть відмовити.





- Якщо хтось вас недолюблює, попросіть у нього олівець. З одного боку, люди не схильні допомагати тим, хто їм не подобається, але з іншого - це занадто маленька прохання, щоб в ній відмовити. Таким чином, людина переконає сам себе в тому, що не так вже й сильно ви йому не подобаєтеся.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як розійтись з дівчиною

На які українські бренди варто звернути увагу

Найприємніші чоловічі аромати | The Most Attractive Men's Fragrances

Що таке БДСМ та які практики до нього відносять

100 віджимань за 42 дні.

Як позбутися від жиру, та накачати м'язи.

ТОП-5 секретів заощадження коштів