ГОЛОВНЕ – ЩОБ КОСТЮМЧИК СИДІВ






Протягом багатьох століть чоловічий костюм зазнавав змін. Від пишних камзолів, прикрашених вишивкою, пір'ям, бантами, до стриманішого та консервативнішого стилю. Сьогодні модна індустрія пропонує нові тканини, силуети, об'єми та пропорції, щоб зробити чоловічий одяг вільнішим та розкутішим. Та, незважаючи на це, чоловічий костюм залишається традиційнішим і, порівняно з жіночим, не надто реагує на капризи моди.




Особливо консервативним є діловий стиль з його стандартним набором: костюм – сорочка – краватка. Мода вносить свої корективи хіба в деталі: міняються ширина лацканів, розмір комірця, кількість ґудзиків на піджаку. Більше уваги приділяють фактурі та якості матеріалів, лініям крою та посадці на фігурі. Костюм, навіть в русі, повинен ідеально сидіти та підкреслювати статус його власника. Тому є кілька основних вимог до такого чоловічого одягу, що не міняються залежно від сезону чи віянь моди. Це аксіома, яку повинен знати кожен чоловік.
* Важливе поєднання основних елементів гардеробу – маринарки, сорочки, краватки – за кольором, розміром, фактурою і стилем.
* У забарвленні краватки мають бути присутні кольори костюма чи сорочки. Або і того, і іншого.
* В одному ансамблі варто поєднувати не більше двох різних кольорів (не враховуючи білого для сорочки). Якщо ж кольорів три, то два із них повинні бути однієї кольорової гами – наприклад, синій костюм, сорочка світло-блакитного відтінку та бордова краватка.
* Три різних рисунки при підборі костюма, сорочки та краватки (клітчастий піджак, смугаста сорочка і краватка в горошок) виглядають надто барвисто, а три однотонних малюнки – надто одноманітно. Тому краще поєднувати лише два візерунки одночасно. І якщо вони однотипні (наприклад, діагональні смуги на краватці та смугастий костюм), один з них повинен бути великим, інший – дрібним.
* Довжина піджака визначається зростом і пропорціями фігури та становить приблизно половину від загальної довжини костюма (від коміра до низу штанів). Довша маринарка візуально вкорочує ноги і виглядає кумедно на невисоких чоловіках.
* Мужчинам з широкими стегнами краще вибирати піджаки із двома шлицями на спині. А “пузатикам” варто уникати двобортних моделей.
*Комір маринарки повинен щільно прилягати до коміра сорочки, який має виглядати вище мінімум на 1 см.
* Рукави піджака досягають середини кісточки зап'ястя і відкривають рукави сорочки на 1,5-2 см. Тому з діловим костюмом не носять сорочки з короткими рукавами.
* Нижній ґудзик маринарки і жилетки не застібають. Це стосується як однобортних, так і двобортних моделей.
* Жилет виступає над вирізом піджака на 1 ґудзик і прикриває ремінь штанів.
* Штани повинні довжиною досягати каблука мештів.






Варто окремо виділити такий елемент чоловічого костюма, як краватка. Вона не тільки створює певний імідж та може бути кольоровим акцентом композиції, але й виконує роль «візитної картки» чоловіка, його статусу, характеру і смаку.
Галстук підбирають до костюма, а не навпаки.
При виборі краватки уникайте штучних матеріалів. Дешеві моделі з поліестеру ніколи не будуть такими приємними на дотик і не матимуть такого ж гарного вигляду, як шовкові. Шерстяні краватки краще носити в холодну пору року.
Ширина галстука повинна приблизно відповідати ширині лацканів піджака, але не перевищувати її.
Кінець краватки повинен досягати пряжки на ремені, або злегка її прикривати. Та в штани його заправляти не варто )) Занадто коротка краватка виглядає несолідно, довга – авторитарно.
Не слід носити галстук з розстебнутим комірцем сорочки та додавати одночасно і булавку, і затиск. Краще використовувати щось одне, оскільки краватка сама по собі – вагомий акцент образу.
Надто масивні вузли не пасують чоловікам з худорлявим обличчям.




До яскравої сорочки краще підібрати краватку спокійніших кольорів. Як правило краватка повинна бути темнішою за сорочку.
До слова, існує більше 80 способів зав'язування краватки.
Костюм також можна доповнити солідними аксесуарами: дорогим годинником, добротним взуттям, вишуканими запонками (якщо ви обрали відповідну сорочку), класичним фетровим капелюхом. Якщо вони гармонійно підібрані, то не тільки підкреслять вашу індивідуальність, а й свідчитимуть про статус і рафіноване відчуття стилю їх власника.

Мар'яна Василик
Матеріал журналу "Егоїст" https://www.facebook.com/egoist.lviv 

Безкоштовний каталог сайтів

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як розійтись з дівчиною

Що таке БДСМ та які практики до нього відносять

П’ять етапів ранкового пробудження (для тих, хто постійно ставить будильник на повтор)

На які українські бренди варто звернути увагу

Найприємніші чоловічі аромати | The Most Attractive Men's Fragrances

Цікаві факти про джинси.