5 порад, як працювати менше, але досягати більшого


5 порад, як працювати менше, але досягати більшого

Попри те, що у найуспішніших світових бізнесменів високий рівень відповідальності, вони знаходять час, щоб відкласти термінову роботу та інвестувати час у діяльність, яка приносить користь в довгостроковій перспективі — накопичують знання, енергію й займаються творчістю. І нехай за день вони встигають менше, але досягають більшого впродовж життя.

Ось 5 вправ, щоб побудувати свій власний інтелектуальний капітал, які ви можете відразу ж імплементувати в своє життя.

Ведіть щоденник, щоб підвищувати усвідомленість
Дослідники говорять, що ведення щоденника допомагає впорядкувати думки, досвід і знання. Це потужний інструмент для пізнання і відкриття себе. Це також збільшує нашу здатність думати про складні теми, які мають десятки взаємопов’язаних частин, в той час як наш мозок сам по собі може утримати в голові тільки три такі частини.
Огляд сотень досліджень показав, щоденник також допомагає з тим, що називається метакогнітівним мисленням — усвідомленням наших власних думок. Метапізнання є ключовим елементом продуктивності.

Дрімайте, щоб поліпшити пам’ять, креативність і продуктивність
Дослідник сну з Каліфорнійського університету в Сан-Дієго заявляє: «З перервами на сон від години до півтори години, у вас з’являється стільки ж сил, як коли б ви спали 8 годин вночі. А ось невеликий список тих, хто зізнався в денному сні: Джон Д. Рокфеллер (кожен день по обіді), Маргарет Тетчер (одна година на день), Арнольд Шварценеггер (кожен день) і Білл Клінтон (15-60 хвилин на день). Сучасна наука підтверджує, що денний сон робить нас не тільки більш продуктивними, але і більш креативними.

Ходіть пішки хоча б 15 хвилин
Це відмінний спосіб додати фізичне навантаження до свого розпорядку дня. Стів Джобс навіть поєднував прогулянки і переговори, тому що вважав, що так ефективніше ухвалювати рішення. Прогулянка освіжає розум і тіло і збільшує творчий потенціал. В одному 12-річному дослідженні дорослих старше 65 років ходьба протягом 15 хвилин на день знизила смертність на 22 відсотки.

Читайте книги — найдешевший спосіб отримати освіту
Читання книг покращує пам’ять, збільшує емпатію та знімає стрес, а все це може допомогти досягти ваших цілей.
Книги збирають цінність найважливіших знань за все життя в формат, який вимагає всього лише декількох годин нашого часу.

Більше експериментуйте — це підвищує шанси шанси на успіх
Джефф Безос говорить: «наш успіх в Amazon залежить від того, скільки експериментів ми проводимо в рік, на місяць, на тиждень, в день». Незалежно від того, скільки ви читаєте і як багато обговорюєте те, що дізналися, вам все одно доведеться витратити якийсь час на вчинення власних помилок. Тільки так можна отримати реальний досвід і прийти до успіху.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як розійтись з дівчиною

Що таке БДСМ та які практики до нього відносять

Цікаві факти про джинси.

Як зашити шкіряні (кожані) речі. Як полагодити вироби з шкіри (кожі).

Як позбутися від жиру, та накачати м'язи.

На які українські бренди варто звернути увагу

П’ять етапів ранкового пробудження (для тих, хто постійно ставить будильник на повтор)