13 бізнес-блогів і бізнес-платформ які надихають!





Бізнес розвивається завдяки інвестиціям, правильній команді і натхненню. Позитивна захопленість справою допомагає знаходити відповіді на виклики бізнесу та компанії. Читати модні бізнес-книги корисно, але книги часто не встигають за динамікою змін у світі. А свіжі ідеї краще шукати у блогах відомих людей — вони часто оновлюються і відрізняються якістю інформації.

В цій публікації ви отримаєте підбірку цікавих і корисних бізнес-блогів про продажі, маркетинг, інвестування, менеджмент та інші аспекти бізнесу. Вмикайте Ваші гаджети — блоги дуже зручно читати в дорозі з мобільних пристроїв! Отримайте насолоду та підвищіть ефективність використання часу, який щодня втрачаєте.






1. K.FundMedia

Автор: Платформа з публікаціями як престижних старожилів бізнесу так і молодих іноваторів. Головний редактор K.Fund Media Дар’я Кутецька
Про що платформа: Вцілому та всеохопно про підприємництво. Фонд Василя Хмельницького K.Fund створений для підтримки проектів в сфері освіти і економіки. Його мета - сприяння безперервному розвитку особистості в процесі навчання, обміну інформацією, пошуку і втілення в життя нових ідей. Фонд вірить в те, що отримавши необхідні знання, навички та можливість реалізувати себе в Україні, нове покоління перетворить її.
Як часто оновлюється: щонайменше один раз на день.
Кому буде корисним: власникам бізнесу, HR, менеджемент (управління) і т.д.
Автор: Платформа з публікаціями різних авторів. Головний редактор Тетяна Кузнєцова.
Про що платформаДесять років інтелект-проект kmbs мав назву innovations'journal. Нещодавно проект перейменовано та теми вийшли далеко за межі іновацій. Тепер на платформі можна знайти інформацію про формування стратегії та операційне управління, комунікації та управління персоналом, інновації та маркетинг, персональну ефективність, управління змінами, фінанси, продаж... 
Як часто оновлюється: декілька разів на тиждень.
Кому буде кориснимвласникам бізнесу, керівникам вищої та середньої ланки українських і міжнародних компаній.

Сайт, Фейсбук, Ютуб




3. Платформа Львівської бізнес-школи УКУ (LvBS Knowledge). 

Автор: Платформа з публікаціями різних авторів. 
Про що платформа: Лідерство, етика і технології, бізнес-дизайн та сімейний бізнес.
Як часто оновлюється: декілька разів на тиждень.
Кому буде кориснимвласникам бізнесу, керівникам вищої та середньої ланки українських і міжнародних компаній.

СайтФейсбукЮтуб



4. Блог Сета Годіна






Блог Сета Годіна Seth Godin blog

Автор: Сет Годін — творець концепції довірчого маркетингу і один з найвідоміших маркетологів сучасності, автор таких бестселерів як «Фіолетова корова», «Подарунок на додачу», «Довірчий маркетинг». Автор у FacebookTwitter.
Про що блог: про нетривіальний, інноваційний маркетинг, побудований не на обмані клієнтів, а на довірчих відносинах. Крім маркетингу, Сет також пише про формування іміджу компаній і нестандартні підходи до продажів.
Як часто оновлюється: щонайменше один раз на день.
Кому буде корисним: маркетологам, спеціалістам із продажів, власникам бізнесу.





5. LinkedIn Офіційний блоґ

blog linkedin офіційний блог

Автор: блог у вигляді дайджесту, який наповнюється статтями та постами.
Про що блог: Тематика публікацій широка — від аналізу глобальних соціально-політичних та економічних трендів до продажу, менеджменту, IT-технологій, інновацій і т. ін. Перевага блогу — короткі, інформативні статті і зрозумілий інтерфейс. Читати зручно з будь-якого гаджета.
Як часто оновлюється: кілька разів на день.
Кому буде корисним: всім, хто цікавиться бізнесом, глобальними економічними трендами, технологіями та управлінням особистими фінансами.

6. Блог Пола Кругмана у The New York Times

Автор: Пол Кругман, лауреат Нобелівської премії у галузі економіки 2008 року, професор Прінстонського університету. Викладав в Єльському, Каліфорнійському університетах, Лондонській школі економіки, Массачусетському технологічному інституті. Автор в Twitter.
Про що блог: Кругман пише прості і зрозумілі статті, засновані на статистиці і дослідженнях. Крім аналізу поточної економічної ситуації, автор також пише про фінанси, внутрішню і міжнародну політику США, висвітлює культурно-історичні теми.
Як часто оновлюється: кілька разів на день.
Кому буде корисним: бізнесменам та економістам, тим, хто цікавиться глобальними тенденціями в економіці, впливом політики на економіку, роллю держави в економіці.





7. Wise Bread

Вайс Брід Wise Bread

Автор: блог наповнюється статтями різних бізнесменів, підприємців, керівників компаній і бізнес-експертів.
Про що блог: оптимізація витрат і бюджетування в секторі малого та середнього бізнесу, особисті фінанси, побудова кар'єри, стиль життя. Перелік Топ-100 платформ, створений для тих, хто шукає поради про те, як управляти своїм капіталом.
Як часто оновлюється: кілька разів на день.
Кому буде корисним: переважно представникам сектора МСБ, а також тим, кому потрібні поради з управління власними фінансами.

8. How to Change the World

How to Change the World Як змінити світ

Автор: Гай Кавасакі — один з перших маркетологів Apple. Сьогодні керує власним венчурним фондом Garage Technology Ventures і веде один з найбільш популярних бізнес-блогів. Його бестселери: «Революційний продукт. Як створити та вивести на ринок», «Стартап» та інші. Автор у FacebookTwitter.
Про що блог: Кавасакі пише про маркетинг, інвестиції в сучасні технології, стартапи та підходи до управління бізнесом. Також у блозі можна знайти кілька хороших публікацій про розвиток кар'єри.
Як часто оновлюється: кілька разів на місяць.
Кому буде корисним: всім, кому цікавий агресивний маркетинг і хто не боїться експериментувати зі своїм бізнесом.





9. Blog Maverick

Автор: Марк Кьюбан, американський підприємець, мільярдер, власник баскетбольної команди Dallas Mavericks. Автор у FacebookTwitter.
Про що блог: в основному Кьюбан пише про медіа та IT-бізнес. Блог цікавий простими, але яскравими прикладами, а також описами нестандартних підходів до вирішення поширених викликів, які Кьюбан використовує у своїй бізнес-практиці.
Як часто оновлюється: 1-2 рази на місяць.
Кому буде корисним: власникам бізнесу будь-якого розміру і формату.

10. Entrepreneur Daily Dose


Автор: безліч авторів, серед яких власники бізнесу, CEO, маркетологи, провідні HR-фахівці, інвестори, стартапери і т. ін.
Про що блог: про маркетинг, фінанси, менеджмент, управління людськими ресурсами, кар'єрний розвиток, бізнес-освіту і т. ін. Приємна особливість блогу — у більшості статей аналізуються кейси конкретних компаній. Біля кожного поста є індикатор, який вказує, скільки часу ви витратите на прочитання публікації. Середня тривалість читання — від 1 до 5 хвилин, отже статті з блогу можна читати навіть у ліфті.
Як часто оновлюється: кілька разів на день.
Кому буде корисним: всім, хто так чи інакше пов'язаний з бізнесом.





11. Kevin Kelly's Lifestream

Автор: Кевін Келії, засновник і головний редактор всесвітньо відомого журналу про бізнес і технології Wired. Автор у Twitter.
Про що блог: про лідерство, інновації та експерименти в бізнесі. Автор створює хороші приклади сторітеллінга і дає в статтях посилання на дослідження для підкріплення своїх ідей. Глобальні проблеми бізнесу та економіки Кевін Келії пояснює на конкретних прикладах.
Як часто оновлюється: раз на місяць, але пости варті того, щоб їх чекати так довго.
Кому буде корисним: людям, чий бізнес побудований на технологіях, стартаперам, підприємцям у пошуках натхнення.

12. Copyblogger

Автор: Брайан Кларк, підприємець, контент-маркетолог. Автор у Twitter.
Про що блог: за рейтингами це один з найкращих у мережі блогів про контент-маркетинг. Кларк також багато пише про e-mail маркетинг та SEO-оптимізацію. Якщо ви шукаєте шляхи створення додаткової цінності вашого бізнесу і продуктів за допомогою контенту (статей, інфографіки, розсилок), вам однозначно варто стежити за оновленнями Copyblogger.
Як часто оновлюється: кілька разів на день.
Кому буде корисним: маркетологам, рекламщикам, копірайтерам.





13. The Entrepreneurial Mind

Джеф Корноуолл The enterpreneurial mind

Автор: доктор Джеф Корнуолл, завідувач кафедри підприємництва в Бельмонтскому університеті.
Про що блог: Корнуолл запрошує до себе різних підприємців, з якими обговорює питання створення і розвитку бізнесу, конкуренцію, маркетинг, рітейл, стартапи і т. ін. Блог Корнуолла — це, по суті, набір корисних порад від практикуючих підприємців. Додаткова зручність — це відео-блог.
Як часто оновлюється: кілька разів на місяць.
Кому буде корисним: дрібним і середнім підприємцям із сфери бізнесу.
Приділяйте кілька хвилин на день читанню однієї-двох статей з цих блогів і ви почуватиметесь більш впевнено під час прийняття складних бізнес-рішень.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як розійтись з дівчиною

Найприємніші чоловічі аромати | The Most Attractive Men's Fragrances

На які українські бренди варто звернути увагу

Що таке БДСМ та які практики до нього відносять

П’ять етапів ранкового пробудження (для тих, хто постійно ставить будильник на повтор)

Що купувати на розпродажах? | What to buy on sales?