Як бути, якщо з вашого подружнього життя зник секс?


Здається, Reddit був створений для того, щоб постити туди всяку маячню. Ось і днями один 36-річний користувач написав на сайті, що його дратує стрижка його дружини з кожним днем ​​все сильніше. Це визнання так би й залишилося без уваги, якби він його не запостив в твіттер. Жалісливі користувачі вирішили допомогти дратівливому хлопцеві: здавалося б, дівчині просто потрібно змінити зачіску і все, якби не одне уточнення. Автор поста написав, що вони з дружиною зовсім не займаються сексом. І відразу всім стало зрозуміло, що справа зовсім не в її волоссі.  




Найцікавіше, що через кілька днів під цим записом з'явився ще один коментар, від дружини незадоволеного чоловіка: «Сьогодні у мого чоловіка чудовий настрій, я зрозуміла, скільки всього ми втрачаємо, не займаючись сексом. Буду і далі працювати над собою». На жаль, такі кмітливі і небайдужі дружини дістаються не всім. Хтось навіть не намагається зрозуміти, що ж не так у відносинах. Сімейних пар, які не займаються сексом, як з'ясовується, дуже багато. В одній зі спільнот Reddit більше 180 тисяч користувачів, які обговорюють нагальну і зрозумілу багатьом проблему - відсутність статевого життя.
Заведено вважати, що чоловіки завжди готові зайнятися сексом, в той час як жінки постійно від нього ухиляються. Але в сучасному суспільстві все не так. За словами Пем Кости, магістра в галузі клінічної психології, чоловіки і жінки зараз в рівній мірі відчувають низький статевий потяг.




На початку відносин мало пар стикаються з відсутністю сексу: допомагають гормони і закоханість. Але згодом інтиму стає все менше. Факторів, що впливають на це, безліч. Але основна проблема, на думку Кости, в тому, що люди просто не вміють говорити про секс. Хоча це потрібно робити чесно і відверто. Тому ми поставили Кості питання про шлюбного життя, в якій мало сексу, і про те, як це виправити.




Зараз багато пар, які живуть у шлюбі без сексу?
Це досить поширене явище. У психотерапевтів прийнято вважати, що близько 10-20% сімей не займаються сексом. Тому якщо ця ситуація стосується і вас, не переживайте. Ви в хорошій компанії.




Чоловіки та жінки однаково сильно переживають через відсутність сексу в сімейному житті?
Абсолютно. Мені здається, найбільше напруження виникає в тому випадку, коли лібідо чоловіки нижче, ніж у жінки. Ми ж звикли до того, що чоловіки з радістю займаються сексом при будь-якій зручній можливості. Але це всього лише стереотип.




Чому відносини, в яких немає сексу, швидко руйнуються?
У будь-яких відносинах важливі взаємодія і прихильність, а секс - один зі способів досягнення цього. Для деяких важлива емоційна близькість, для деяких фізична. Коли справа доходить до відносин, дуже важливо мати загальні форми взаємодії.
ДО МЕНЕ ЧАСТО ПРИХОДЯТЬ ПАРИ, В ЯКИХ ОДНА ЛЮДИНА ЗАДОВОЛЕНа БЛИЗЬКІСТЮ, А ІНШа НІ, АДЖЕ їй ЧОГОСЬ БРАКУЄ.
Для когось важливий саме секс, а комусь достатньо поцілунків і обіймів. І тут починаються проблеми. Одному не вистачає інтиму, а інший переживає і відчуває свою провину через те, що не може заповнити цей недолік.




Тобто можна жити в шлюбі без сексу?
Звичайно, якщо вам це не потрібно. Шлюб без сексу теж може бути щасливим. Наприклад, асексуальні люди взагалі не мають потреби в статевому контакті. Вони прекрасно обходяться емоційною близькістю. Головне, щоб таке обох влаштовувало.
Чому люди не хочуть займатися сексом?
Основні причини дві. Перша - у всіх людей різні уявлення про секс. І коли вони не збігаються, починаються проблеми. Один щось пропонує, ініціює, а інший все це відкидає. Не дуже приємно, коли тобі весь час відмовляють, тому з часом всі ініціативи сходять нанівець, що дуже шкодить відносинам.
ІНША ПРИЧИНА ВІДСУТНОСТІ СЕКСУ - ЖИТТЄВИЙ ЕТАП, НА ЯКОМУ ВАМ НУ ЗОВСІМ НЕ ДО СТАТЕВОГО ЖИТТЯ.
Можливо, ви переживаєте смерть близької людини, народження дитини, особистісну кризу або проблеми на роботі. Все це, безумовно, знижує ваше лібідо.




Що робити, якщо ніяк не вдається налагодити сексуальне життя?
Я пропоную парам згадати всю історію їхніх стосунків: коли в них було багато сексу, коли це пішло на спад. Як тільки ви все це проаналізуєте, зможете зрозуміти, що слід змінити в своєму житті, щоб в ній знову знайшлося місце сексу, від якого ви отримуєте задоволення. Наприклад, у вас був дуже класний секс у ванній, коли ви відпочивали на Мальдівах. Повертатися на острови вам необов'язково, досить просто зрозуміти, чому саме та ніч вам запам'яталася. Можливо, секс був дуже романтичним або спонтанним - таким же він може бути і у вас вдома.




Які перші кроки варто зробити на шляху до відновлення сексуальних відносин?
Коли до мене приходять клієнти, у яких немає сексу у відносинах, насамперед я промовляю з ними чотири основні кроки, які приведуть до розв'язання цієї проблеми:
  1. 1
    Зрозумійте, що ви не самотні.
  2. 2
    Знайдіть підтримку. Поговоріть з тими, хто відчував подібне або має гарне уявлення про ситуації, що склалася: друзі, психотерапевти.
  3. 3
    Не мовчіть про проблему. Її потрібно обговорювати і промовляти в першу чергу зі своїм партнером. Поясніть коханій людині, що вам важливий секс. Тільки постарайтеся зробити це люблячи, а не з претензією. Я завжди раджу обговорювати проблему в такому ключі: «Наші відносини дуже важливі для мене. Я дуже хочу зберегти близькість в них і готовий працювати над собою ».
  4. 4
    Поцікавтеся, як в цілому ви можете поліпшити відносини. Може, вам варто допомагати улюбленої по дому або більше проводити часу разом.




Яку роботу потрібно виконати після того, як пара вперше обговорила це питання?
Я думаю, що в першу чергу важливо розуміти, що розв'язання цієї проблеми може бути довгим. Щоб відродити в шлюбі регулярний секс, спробуйте спочатку привнести в своє статеве життя більше різноманітності. Відійдіть від ідеї, що в сексі важливий лише оргазм і пенетрація. Важливіше емоції, які ви відчуваєте від близькості, тому концентруйтеся в першу чергу на них.
Sophia Benoit

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Що таке БДСМ та які практики до нього відносять

Як розійтись з дівчиною

Як зашити шкіряні (кожані) речі. Як полагодити вироби з шкіри (кожі).

На які українські бренди варто звернути увагу

Цікаві факти про джинси.

Найприємніші чоловічі аромати | The Most Attractive Men's Fragrances

П’ять етапів ранкового пробудження (для тих, хто постійно ставить будильник на повтор)